Marc is meer dan 20 jaar actief als zakelijk leider voor verschillende organisaties in de podiumkunsten. Van 2006 tot 2009 werkte hij als zakelijk directeur bij Het Veem Theater en van 2009 tot en met 2014 was hij als partner verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en financiën van theaterbureau Via Rudolphi. In die rol verzorgde hij met beide andere partners de zakelijke organisatie van meer dan 20 (muziek)theater gezelschappen. Hij heeft opleidingen gevolgd in TA, NLP en systemisch werken. Hij kan goed luisteren en heeft een heldere blik. Marc beschikt over ruime ervaring in het faciliteren van creatieve processen en in het verbeteren van financiële processen.

In 2014 richtte hij Ozcar op, samen met Tacstone en zijn goede vriend en marketeer Henk Christophersen. Henk is vanaf 2021 Algemeen Directeur van Fonds 21. Marc is Directeur Marketing & Sales. Daarnaast is hij zakelijk leider van Stichting Boogaerdt/VanderSchoot.

Marc: “Mijn drive voor het starten van OZCAR komt voort uit de overtuiging dat culturele instellingen meer zouden moeten samenwerken. En dat ‘onze’ culturele organisaties zich in dit digitale tijdperk moderner kunnen inrichten. In meer flexibele organisaties, kan de directie de aandacht verleggen van medewerkers en processen, naar het publiek. Dat is nodig! Want we moeten niet alleen meer mensen interesseren voor mooie en noodzakelijke kunst, we moeten ze aan ons weten te binden. Want met een terugtrekkende overheid, zullen particulieren in de toekomst een belangrijke rol vervullen in de financiering van (gesubsidieerde) kunstprojecten.”